Blog

Zerif supports a custom frontpage

Ilotalo tallinna posti kannelmäki aukioloajat

Lapsi on välillä hyvä tuoda pois ruudun äärestä, toteaa myös Sume-Hänninen. Tämä on opettavainen tarina. Kaikki ovat vähän erilaisia, mutta ketään ei saisi kiusata, sanoo Töyräs. Näytelmä on todella hauska ja se sopii kaikenikäisille. Siinä on myös todella tärkeä sanoma, että ketään ei saa kiusata, Happonen tiivistää. Sume-Hänninen kiittää myös Vihdin Teatteria lastennäytelmien tuottamisesta.

On hienoa, että teatterissa huomioidaan lapsikatsojat. Heistä kasvaa kulttuurista voimaa saavia aikuisia, hän muistuttaa.

Pekka Töpöhäntä -näytelmää suositellaan 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille. SMS Aloite Ei minun takapihalleni NIMBY -monitoimitalon löytämiseksi Puh Janne Turunen esittää perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta, että Lohjan kaupunki selvittää, löytyisikö kaupungin toimintojen kannalta tarpeettomasta kiinteistömassasta tai ns. Harmailta listoilta monitoimitaloksi soveltuvaa yhtä tai useampaa kiinteistöä. Lohjan kaupungin alueella on pitkään vaivannut pula pienistä ja keskisuurista vuokratiloista toiminnalle, joka ei ole teollisuutta tai toimistotyötä, vaan jotain näiden väliltä.

Tällaisia tiloja tarvitsevat kipeästi esimerkiksi toimintaansa aloittelevat huolto-, asennus ja kunnossapitoyritykset, pienkonekorjaamot ja muut itsensä työllistäjät, vanhojen ajoneuvojen harrastajat sekä musiikinharrastajat, kuten äänekkäät bändit. Edellä mainittujen kaltaiset toimijat sopivat hyvin samaan kiinteistöön, sillä he eivät yleensä koe toistensa toimintaa häiritseväksi, perustelee Turunen.

Toiminta saattaa kuitenkin olla lievän meluhaitan ja liikenteen takia varsinkin pientaloalueelle sijoitettuna ei-toivottua. Tulevalla kaudella pelaa 2 eri sarjassa joukkue pelasi toisten valmentajien vetämänä ja valmentajien lähdettyä joukkue lopetettiin ja osa pojista siirtyi muihin seuroihin ja loput jäivät FC Lohjaan Jukka Tirkkosen valmentamaan joukkueeseen. Ensikaudella on tarkoitus pelata Piirisarjaa joukkue pelasi yhdessä kanssa voittaen keväällä oman sarjansa ylivoimaisesti nousten 2 sarjaan jossa joukkue sijoittui sarjan puoliväliin.

Ensikaudella joukkue siirty pelaamaan isolle kentälle 11vs11 pelimuotoa joukkue on perustettu toukokuussa Se toimii yhdessä joukkueen kanssa ja pelaa suurimman osan peleistä lajin vähän aikaa sitten aloittaneiden pelaajien mukana. Joukkueenjohtaja on Niko Virmavaara ja valmennuksesta vastaa Kari Hakala. Joukkueesta huomioitiin kausipalkinnoilla: Jere Rautio joukkue on perustettu keväällä Osa joukkueen toiminnasta on tavoitteellista, osa tarjoaa miellyttävän yhteisöllisen tavan harrastaa jalkapalloa.

Joukkueenjohtaja on Niko Virmavaara alk. Joukkueenjohtaja Jukka Tirkkonen ja rahastonhoitaja on Leo Salokannel. Joona Heikkilä Joukkueesta huomioitiin kausipalkinnoilla: Uudisrakentaminen remontointi, saneeraus ja kiiteistönhoito.

Amiraalinkierto 9, Nummela p , Ota yhteyttä jo tänään! Automaalaamo Värikaksikko Oy Linux tutuksi -ilta ja pelintekoviikonloppu Lohjan tietotekniikkayhdistys Kerneli ry järjestää syksyn aikana eri aiheita käsitteleviä tutuksi-iltoja.

Sarjan seuraavan tilaisuuden aiheena on Linux. Linux tutuksi -illassa tutustutaan Erno Haapalehdon johdolla Linuxin historiaan, esitellään Linuxin jakeluversioita sekä käyttöjärjestelmän asennusta ja käyttöä.

Tilaisuudessa tutustutaan myös graafisiin työpöytäympäristöihin sekä ohjelmistoasennusten hallintatyökaluihin. Esillä on myös Ubuntu Touchpuhelin. Linux tutuksi -ilta on tietoiskutyyppinen info- ja keskustelutilaisuus asiasta kiinnostuneille.

Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta Linuxista. Tilaisuus järjestetään Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsalissa perjantaina kello Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi, ilmoittaudu mukaan Kernelin kotisivuilta www. Peliohjelmointia vuotiaille Kerneli ry: Osallistujat pääsevät viikonlopun aikana kehittämään itse ideoimiaan pelejä ohjaajien tuella. Kurssilla käytetään ilmaista ja helppokäyttöistä Enigmaohjelmaa.

Aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita. Osallistujilta toivotaan mahdollisuutta oman koneen käyttöön. Osallistumismaksu sisältää ohjauksen ja lounaan molempina kurssipäivinä. Automaalaus ja kolarikorjaus Automaalaamo Värikaksikko Oy on Lohjalainen automaalaukseen ja kolarikorjauksiin erikoistunut yritys.

Yli 20 vuoden rautainen kokemus alalta takaa työmme laadun ja asiakastyytyväsyyden. Soita Tarjoamme asiakkaillemme kattavat henkilö- ja pakettiautojen maalauspalvelut, kolarikorjaukset erilaisten haavereiden sattuessa, kaikki vakuutusyhtiöt kattavat ajoneuvojen vahinkotarkastukset, sekä luotettavat tuulilasin vaihdot eri merkkisiin ajoneuvoihin. Myös rahoitus ja sijaisauto! Myös itsenäinen matkailu näille kohteille on kasvanut. Lohjalla luonnonrauhaa koetaan mm.

Keskiviikko Perävaunun kausihuollot Jarruton 49 Jarrullinen 1-aks 69 Jarrullinen 2-aks 89 Perävaunujen varaosat ja Perävaunut Vaunushop. Varelius ky Sauvonrinne 2, Perttilä Lohja as, puh Paikalla tarvittaessa Lohjalainen puulajipuisto Arboretum Magnolia tarjoaa ihailtavaksi yli puuta, pensasta ja perennaa ympäri maailmaa.

Arboretumista löytyy esimerkiksi japanilaisia ja kiinalaisia puita, joita ei kasva muualla Suomessa sekä tiettävästi Suomen ainoa kantopuutarha. Arboretum Magnolia avasi ovensa yleisölle kesällä Kävijämäärät ovat kasvaneet hurjasti.

Oli yllätys, kuinka paljon yksilövierailijoitakin viime heinäkuun aikana kävi. Meidät on selvästi löydetty ja ihmiset tuovat ystäviäänkin tänne.

Ensimmäiset ryhmävarauksetkin tehdään heti joulun jälkeen, kun yhdistykset lyövät lukkoon kesän toimintansa, kertoo Suvi Pohjola-Stenroos Arboretum Magnoliasta. Mukavaa on ollut, ja ryhmät jatkuivat lokakuulle saakka. On todella palkitsevaa, kun ihmiset pitävät näkemästään ja heidän kanssaan on kiva jakaa kokemuksia, Pohjola-Stenroos kertoo kesän kuulumisia.

Kävijöitä läheltä ja kaukaa Puutarha vetää kävijöitä etenkin pääkaupunkiseudulta, mutta myös muualta Suomesta. Esimerkiksi erilaiset harrastekerhot ovat löytäneet tämän paikan. Myös paikalliset käyvät hakemassa ideoita meiltä. Kaikkia kävijöitä yhdistää puutarhaharrastus, Pohjola-Stenroos sanoo. Kansainvälisetkin matkailijat ovat ihastuneet puutarhaan. Meillä oli Next Travelin kanssa koeluontoinen sopimus risteilijöiden tuomisesta arboretumiin. Kyseessä olivat taidepainotteiset risteilyt Englannista Pietariin.

Se poikkesi Helsingissä ja vaihtoehtoina olivat shoppailu, Porvoossa käynti sekä arboretumimme, Pohjola-Stenroos kertoo. Moni valitsikin juuri käynnin puutarhassa. Suurkaupungin asukkaalle tämä on hyvä kohde.

Täällä on rauhallista, järvi ja luonto. Risteilijät olivat menossa seuraavana päivänä Pietariin ja moni ajatteli vetää täällä henkeä ennen sitä. Hän kertoo, että risteilijöille on aiemmin tarjottu Lohjalta käyntikohteeksi Tytyrin Elämyskaivosta, mutta se ei vetänyt matkailijoita niin hyvin kuin puutarha.

Ehkä se tuntui pelottavalta kohteelta, Pohjola-Stenroos pohtii. Suvi Pohjola-Stenroos kertoo, että Arboretum Magnolia aloittaa tulevalla kaudella mm. Myös lapsille on kehitteillä ohjelmaa. Puutarha sopisi esimerkiksi luokkaretkikohteeksi. Luonnonrauha ja hiljaisuus vetävät puoleensa Etelä-Suomen luonto ja järvi kiinnostavat ulkomaalaisia matkailijoita. Meiltä kysytään paljon mm. Heitä kiinnostavat asiat, joita voi peilata omaan elämään. Ihmiset vertaavat esimerkiksi koivuja.

Englannissa koivut ovat ränsistyneen näköisiä ja pensasmaisia. He ihailevat suomalaista, suoraa, puhdasta ja valkoista koivua, Pohjola-Stenroos kertoo. Monesta paikasta puuttuva luonnonrauha ja hiljaisuus vetävät ihmisiä puoleensa. Saatoin yhden ryhmän linja-autolle ja ihmettelimme, kun eräs henkilö puuttui joukosta.

Tämä mies oli tehnyt vielä itsekseen ylimääräisen kierroksen puutarhassa ja sanoi, että hän haluaisi jäädä tänne, Pohjola- Stenroos kertoo. Matkailijat arvostavat luonnonmukaista maisemaa. Heitä kiehtoi, iso ja syvä järvi, jonka rannoilla ei näy asutusta. Kun heille kerrottiin, että tämä on suosittua loma-aluetta, he odottivat meteliä ja vilkasta veneliikennettä, mutta täällä onkin rauhallista, Pohjola-Stenroos sanoo. Lohjanjärvi kiinnosti matkailijoita siinä määrin, että osa suunnitteli palaavansa myöhemmin.

Erähenkisyys ja luonnossa liikkuminen herättivät kiinnostusta. Riittävät eväät tarvittaisiin myös iäkkäämpien matkailijoiden majoittamiseen. He arvostavat hotellimajoitusta, toteaa Pohjola-Stenroos. Englantilaisia viehättää myös se, miten lähellä luonto on puutarhassakin.

Esimerkiksi haikarat ja joutsenet ovat heille elämys. Yhdessä-konsertti Laurentius-salissa Välillä pysähdytään hetkeksi kuuntelemaan luontoa ja katsomaan esimerkiksi värejä. Kun mieli rauhoittuu, kuulee myös omat ajatuksensa. Osa ihmisistä sanoo, ettei halua kuulla ajatuksiaan.

Minusta se on hälyttävää. Ihminen on psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen kokonaisuus sekä itsekin osa luontoa. Jo puutarhassa käynti tuo mielenrauhaa, mutta luonto vielä enemmän.

Ennen puunhalaajille naurettiin, mutta ei enää, kun asiaa tutkittu ja havaittu jo pienenkin luonnossa vietetyn ajan eheyttävät mieltä, laskevan verenpainetta ja parantavan immuunijärjestelmää, Pohjola-Stenroos kertoo. Retkiä Karkalin luonnonpuistoon, teemapäiviä ja luokkaretkiä Puutarhan lisäksi matkailijat saavat tulevalla kaudella tutustua myös Lohjan luontoon, kun Arboretum Magnolia aloittaa uutena osa-alueena opastetut retket Karkalin luonnonpuistoon.

Meille voisi esimerkiksi rantautua veneellä, tehdä kierroksen puutarhassa ja paistaa makkaraa. Sitten koulutettu eräopas vie matkailijat luonnonpuistoon, suunnittelee Pohjola-Stenroos, joka toivoo, että Lohjanjärveä hyödynnettäisiin enemmän matkailumielessä.

Hän toivoo Lohjan muutenkin kehittyvän luontomatkailukohteena. Toivon, että kaavoitus huomioi esimerkiksi vanhan radanpohjan messualueella. Siitä saisi ulkoilureitistön ja lohjalaisten olohuoneen, jonka varrella voisi olla paikat mm. Arboretum Magnolian ensi kauden toinen uudistus on lapsille tarjottava ohjelma. Ajattelimme aluksi, että puutarha on aikuisten kohde, mutta nyt olemme alkaneet suunnitella sisältöä myös lapsille. Tämä olisi esimerkiksi hyvä luokkaretki kohde, jossa voisi vaikka istuttaa yrttejä ja tutkia kasveja mikroskoopilla.

Suunnittelemme myös kierrostemme yhteyteen tehtäviä lapsille, koska monella vierailijalla on lapset mukana, Pohjola-Stenroos kertoo. Lisäksi suunnitelmissa on yleisön pyynnöstä järjestää teemapäiviä, kuten rhodo-, atsaleaja magnoliapäivä.

Lohja Big Band ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto sinfoniaorkesteri johtajanaan Tuomas Törmi järjestävät keskiviikkona kello Yhdessä-konsertin Laurentius-salissa. Ohjelmassa on Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta, suomalaista iskelmä- ja popmusiikkia big band- sinfoniaorkesterisovituksina. Laulusolisteina on entisiä ja nykyisiä lohjalaisia: Silloin teoksen harjoitusvaiheessa selvisi, että tämän klassikkolevyn ilmestymiseen oli kulunut tasan 30 vuotta. Kyseessä oli siis alkuperäisen vuonna julkaistun levyn juhlavuosi.

Konsertin alkuosa koostuu Maisemakuvia Suomesta -osiosta ja väliajan jälkeen esitetään uutta ja vanhempaa musiikkituotantoa big band -sinfoniaorkesterisovituksina. Yhdessä teeman mukaisesti nuoret sekä ehkä joidenkin mielestä vanhat, mutta sielultaan nuoret muusikot toteuttavat tämän tapahtumakokonaisuuden.

Liput ennakkoon Tuulentuvasta Laurinkatu 61, Puu-Anttilan sisäpiha. Kuulet ilmoituksen - halutessasi voit yhdistää puhelun ja voitte jutella heti - tai jättää viestin niin ilmoittaja voi soittaa sinulle. Lähetä numeroon Numerosi pysyy salaisena. Sinulle voidaan soittaa, lähettää tekstiviestejä tai jättää viesti vastaajaan. Mainitse tekstissä sukupuolesi, millaista seuraa etsit ja miltä suuntanumeroalueelta.

Keskiviikon lehteen ilmoitus on jätettävä viimeistään maanantain klo Ilmoitus julkaistaan Ilmoitus julkaistaan ykkoslohja. Pidätämme oikeuden muokata, lyhentää tai olla julkaisematta ilmoitustasi. Prostituution ja vastaavien seksuaalipalveluiden markkinoiminen on rangaistava teko rikoslaki 9 , tällaisia ilmoituksia ei julkaista. Kuulet saamasi viestit myös tekstiviestit ja voit soittaa kaikille vastaajille.

Tekstaa Saamasi viestin alussa on vastaajanro esim. Lähetä nroon Oma ilmoitus: Neuvonta Neuvonta joka päivä klo Soita tai tekstaa. Nainen etsii sinua Vauras, okt: Etsin hoikkaa, pitkää miestä tositark. Tykkäät liikunnasta, nautit matkailusta. Tämä haku koskee sinua v, vapaa, mukava ja huumorintaj. Mies, v, savuton, rehellinen, kiva koti-ihminen, ei minkään sortin vouhottaja.

Laitapa viestiä vastaavanlaiselle XL-naiselle P-Uudellemaalle. Vapaa, luotettava, toista kunnioittava, savuton, maalaismaisemissa asustava, 56v nainen haluaa tutustua rehelliseen, yhden naisen mieheen vakavan parisuhteen merkeissä. Raitis herrasmies, oletko valmis avioliittoon, että meillä olis sama tavoite? Olet eläkkeellä tai sinulla on halua seurustella myös päivällä kanssani, olet kiltti, auttavainen, rehell.

Täällä reilu kuuskymppinen, kiva nainen, jolla elämänarvot kohdallaan, etsii sinua, puheliasta, tunteellista, siistiä miestä, joka arvostaa siistiä, toiset huomioonottavaa naista.

Etsin kunnes löydän sut. Sinä ihan tavallinen, luotettava, v, vapaa mies. Olen 67v, yksinäinen nainen. Voit asua vähän kauempanakin. Löydänkö vielä yhtä ja oikeaa ystävää? Henkilökohtaista Nainen, 55v, haluaa tavata herrasmiehen kaikkien kivojen asioiden merkeissä. Eläkkeellä oleva, vaalea nainen toivoo sinua mies, v, läheisempään tuttavuuteen, yhteisiin menoihin ja mukaviin hetkiin.

Etsin ystävää, ehkä enemmän. Kirjoitan kirjaa, pidän luonnosta, kirjallisuudesta, musiikista ym. Mies, vapaa, fi ksu, osaava, hyväsydäminen, tavataan. Olen kiltti, luotettava ja kaipaan turvallista kainaloa. Tule mun rakkaaksi elämänkumppanikseni ja minimökin talkkariksi.

Missä olet, v mies? Ethän juo tai tupakoi. Olen iloinen, harrastukset taide, matkailu ja kirjojen luku. Kirjoitan saksaksi tai venäjäksi, kun annat ikä- ym. Haluaisitko lähteä purjehtimaan elämänmerta tulevaan onneen? Ota yhteyttä, ihanaa yhdessä.

Mies, kaipaatko hellyyttä ja rakkautta? Olet hoikka, niinkuin minäkin, jo duunit jättänyt nainen. Sinä vapaa, rehellinen, v mies. Täällä 67v, vapaa nainen etsii sinua vaikka loppuelämäksi. Etsin mukavaa ja luotettavaa, v miestä. Haen v miestä ystäväksi.

Vastaapa kuuskymppiselle, kivalle naiselle, jolla arvot kohdallaan. Kotona viihtyvä, alkoton, savuton. Olen nainen, 60v, Tuusulasta, iloinen, siisti ja sympaattinen, hellä ja huomaavainen ilopilleri.

Sinä mukava, puhelias, vapaa mies, otapa yhteyttä, niin katsotaan mihin kaikki johtaa. Kaipaan rinnalleni rehellistä, ei peukalo keskellä kämmentä, maalla viihtyvää, joka nauttii kynttiläillallisesta. Ota rohkeasti yhteyttä, kerro itsestäsi. Mies etsii sinua Etsin naista tositark. Kahden mukavampi loppuelämä yhdessä. Vapaa, savuton, raitis, akateem.

Seuraasi kaipaa hieman yli 50v mies pk-seudulta. Sinä v nainen, täällä sinua odotaa 52v mies. Sinä pieni, siro, kiva nainen. Laita viestiä 48v, töissäkäyvälle miehelle. Turvallinen kotimainen palvelu Lisää ilmoituksia teksti-tv: Tee nyt oma ilmoitus! Soita näppäile 9 ja ilmoitusnumero Lisää ilmoituksia sinäköseoot. Kiinnostaa touhuta kaikkea ja tätä elämää paljon nuoremman naisen kanssa, oisko mahdollista? Olen 52v mies ja asun maalla. Meillä Justiina hakusessa, meitä komentamaan.

Löytyykö täältä ystävää Lapin retkiin? Pikkuista, yksinäistä, vapaata naista, n. Sinua kyselee poika, 59v, hurahtanut Lappiin.

Eikö olekin aika tehdä elämästäsi parempi? Eronnut, hyvä, nuorekas, 57v mies vapaana. Olen hellä, kokkailen, luonto, liikunta, lukeminen, bisnekset. Sinusta herkästä, naisellisesta, ehkä taiteellisestakin, pikkusievästä naisesta, alle tai yli 60v, haluaisin löytää mukavan seuralaisen, kumppanin.

Olen kiva, kiltti, urheilullinen, huumorintaj. Naista kaipaan rinnalleni, n. Ota yhteyttä, et pety. Sinä nainen, jolla sähäkkä luonne ja omatkin mielipiteet. Pidät läheisyydestä, yhdessä tekemisestä jne. Ja on myös omat kaverit ja joskus myös yhteiset. Nyt olisi mukava mies vapaana. Olen 50v mies Sipoosta. Olisi vapaana paikka mukavalle naiselle. Olen seitsemänkymppinen, pyörätuolissa istuva kaveri ja kaipaan syvästi naisseuraa. Tykkään rokkenrollista, musiikista yleensä, luen, kirjoitan, olen eläkeläisduunari, 70v.

Löytyiskö minulle naisystävä, hieman samanhenk. Olen naista arvostava ja kunnioittava, viriili herrasmies. Olen 70v, yksinäinen susi, mutta olen toisaalta hyvin yksinäinen. Missä olet, sinä nainen, farkkupeppu, hamelady, korkkarimimmi?

Olen mukava, rehti, vapaa, hellä mies, 47v, alueelta tositark. Ja ikä vain numeroita. Sympaattinen, 60v täyttänyt, aktiivinen mies alueelta etsii pitempiaikaistakin seuraa n v, fi ksusta, keskikok. Liikunta, kulttuuri ja kaupunkilomat. Täällä omillaan toimeentuleva urheilijamies. Elämäntavat terveet ja myönteiset, en jää tulen päälle lepäämään, vaan keksin aina kaikkea kivaa.

Toivotan kaikille myönteistä ja iloista syksyä. Sinä kiva nainen, tutustu kivaan, 48v, töissäkäyvään mieheen pk-seudulta. Motivaatio ja jaksaminen tasapainoa arkeen ja harrasteisiin Torstaiaamu. Tarkistat kellosi, ja sinulla on jo kiire lähteä. Projekti on myöhässä ja työkaverienkin hermot kireänä. Huomennakin pitäisi sinne raahautua. Useimmat meistä tietävät sen tunteen. Ei vain jaksa, olo on loppuun palanut ja kaikki menee huonosti.

Silti pitäisi jostain saada voimaa pinnistellä vielä vähän pidemmälle. Eikö olisi jotain, millä saada taas tämä rumba suoritettua? Uupumus ja mielialan alhaisuus ovat normaaleja asioita, jotka tulevat kaikille vastaan. Ennemmin tai myöhemmin mukavimmatkin asiat tuntuvat pakkopuulta, eikä lepo ei tunnu palauttavan voimia.

Tämä on kuitenkin ongelma nykyajan suorituskeskeisessä arjessa, eikä siihen ei ole yksinkertaista lääkettä. Loma houkuttelee ajatuksena, mutta siitä viikon rentoutumisen jälkeen tajuaa, ettei se juuri ladannutkaan akkuja. Stressi on yleinen ongelma. Jos se äityy pahaksi, se voi aiheuttaa jatkuvaa väsymystä sekä elämänilon laantumista. Siitä huolimatta työt vaativat tekijäänsä niin kotona, koulussa kuin työpaikallakin.

Stressin ennaltaehkäisy on kuitenkin yllättävän helppoa, jos antaa itselleen aikaa kaiken kiireen lomassa. Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet palauttavat uupumuksesta. Hyvä kirja, kuntoilu tai musisointi, jokaisella meistä on pieniä, jokapäiväisiä toimintoja, joista me todella nautimme. Yllättäen rankan treenin tai lukutuokion jälkeen tunteekin taas jaksavansa. Harrastukset, kuten lukeminen, liikunta tai musiikki, voivat vähentää stressiä. Tähän kysymykseen on yksinkertainen vastaus: Ihminen on paljon aktiivisempi sekä tehokkaampi silloin, kun kokee olonsa hyväksi.

Hyväntuulisena jaksaa tehdä enemmän ja huolellisemmin, sekä kestää paremmin vastoinkäymisiä. Harrasteet ovatkin yksi hyvinvoinnin kulmakivistä: Aktiviteetit ja ilonaiheet saavat aikaan enemmän kuin sängyssä lojuminen työasioista murehtien. Työn, harrastusten ja levon tasapainottaminen on haastava ja yksilöllinen ongelma, mutta kun löydät oman tasapainon elämääsi, saat siitä paljon enemmän irti niin arjessa, vapaa-ajalla kuin levossakin.

Myös pienet muutokset ajatuksessa merkitsevät paljon: Motivaation ja jaksamisen tueksi kannattaa ottaa myös hyvä asenne. Jos jokin menee pieleen, se ei kaada maailmaa, aina voi korjata virheitä, aina on mahdollista yrittää uudestaan.

On paljon helpompaa tehdä parhaansa töidensä eteen ja katsoa, mihin se riittää, kuin ottaa harteilleen onnistumisen ja epäonnistumisen vastuuta.

Löydä oma motivaatiosi ja tasapainosi arjessa, ja tulevaisuuskin näyttää kirkkaammalta. Jaakko Toivola Toivola on kirjoittanut tämän omasta halustaan työhön liittyvänä tehtävänä Nuorisotyöpaja Tuumassa.

Routio, korttelin sekä vesialueen asemakaavan muutos Kaava-alue sijaitsee noin 3,5 km etäisyydellä Lohjan keskustasta luoteeseen Roution kaupunginosassa Lohjanjärven pohjois-koillisrannalla, niin kutsutun Valon Koneen teollisuusalueella. Kaavamuutoksen päätavoitteena on suunnitella alueelle nykyisen teollisen toiminnan sijaan ympärivuotiseen asumiskäyttöön tarkoitettuja asuintaloja.

Tavoitteena on rakentaa korkeatasoinen, tiivis ja viihtyisä asuinalue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja suunnittelun lähtökohdat pidetään nähtävillä MRL Osallisilta pyydetään palautetta nähtävillä olon ajan kaavamuutoksen suunnittelun lähtökohdista, vaikutusten arvioinnista sekä osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestämisestä.

Gunnarla ja katu- ja liikennealueen asemakaava ja asemakaavan muutos Suunnittelualue sijaitsee Tynninharjun ja valtatie Kaava-alueeseen kuuluu raviradan ja valtatie 25 välinen alue sekä yksityisessä omistuksessa olevia kiinteistön osia valtatien 25 läheisyydessä. L69 Raviradankadun asemakaavan ja asemakaavamuutoksen alueen rajausta on supistettu. Korttelin ja Raviradankadun osa on erotettu erilliseksi kaavaprosessiksi L76 Raviradankatu.

Kaavamuutoksen päätavoitteena on osoittaa Ravitien ja Raviradankadun välinen alue katu- ja liikennealueeksi, niin että se mahdollistaa niiden välisen ajoyhteyden toteuttamisen.

L69 Raviradankadun asemakaava ja asemakaavamuutos pidetään nähtävillä MRA Asemakaavan muutosta koskevat mielipiteet tulee esittää kirjallisesti nähtävillä olon aikana. Palaute tulee lähettää osoitteeseen tai Lohjan kaupunki, kaupunkikehitys, kaavoitus, PL 71, Lohja. Kaavojen aineistoihin on mahdollisuus tutustua kaavaillassa Lohjan pääkirjaston Järnefelt-salissa Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta kylän kerrotaan olevan nykyään vireä ja aktiivinen, kuten jo vuosisatojen ajan.

Kärkölä asutettiin pysyvästi vasta luvun lopulla, ja tie kylään saatiin vasta vuonna Kyläkirkko puolestaan valmistui vuonna ja kansakoulu Nykyään entinen kansakoulu toimii kylätalona. Sähköt Kärkölään saatiin vasta luvulla.

Kivisen ja karun maan vuoksi seutu on sopinut huonosti maanviljelyyn. Alueen kehitykseen ja elämään vaikuttivat koko luvun ajan Karkkilan ja Forssan kasvavat teollisuuskylät.

Vuodesta Kärkölässä on kesän kynnyksellä julkaistu oma lehti Kärkölän Käärö. Lohjan pohjoisin kolkka on vireä ja innostunut alue edelleen. Toiminnassa tällä seudulla on ollut oleellista se, että ihmiset Kärkölässä järjestetään kahdet latotanssit kesäisin.

Kylää on rakennettu ja pidetty aktiivisena omalla väellä, kertoo Kärkölän kyläyhteisö ry: Kärkölässä toimivat esimerkiksi vesiensuojeluyhdistys ja metsästysyhdistys. Nykyään Kärkölässä asuu noin vakituista asukasta, minkä lisäksi alueella on noin vapaa-ajanasuntoa. Monella vanha kotitila on jäänyt kesäasunnoksi.

Tällä alueella on ollut myös isoja sukuja, joiden tiloja on jaettu vuosien saatossa mökkitonteiksi, Puhakka avaa. Hänen sukunsa mökkeilee Kärkölässä jo 4. En voi muuta sanoa kuin, että viihdyn Kärkölässä erittäin hyvin. Meillä on metsätontilla luvulla rakennettu mökki. Siellä on hyvin vaatimattomat olosuhteet, kun sähköä ei ole, mutta aurinkopaneelit ja akut toimivat hyvin, joten tv ja tietokoneetkin toimivat. Meillä on kaasuhella ja -lämmitys. Kärkölän sijainti on siinä mielessä hyvä, että 2-tietä pitkin kylään pääsee linja-autolla helposti.

Vuoroja tulee Helsingistä kerran tunnissa. Palveluita kylällä ei ole, mutta en minä välitäkään shoppailla, vaan tulen tänne lepäämään. Mökkimatkakin on juuri sopiva. Se on lyhyt, mutta kuitenkin sen verran pitkä, että tunnen olevani mökillä, kertoo Lohjan toisella puolella asuva Puhakka.

Myös kylän yhteisöllisyydellä on iso merkitys. Kun on tuttuja ihmisiä ympärillä, kanssakäyminen on helppoa ja toisilta voi pyytää apua. Kylällä tapahtuu Kärkölässä järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Latotanssit pidetään Örnin ladossa kaksi kertaa kesässä. Latotansseja on järjestetty vuosikymmeniä. Joskus kesässä oli tanssit. Tanssimassa käy pariskuntia, mutta myös esimerkiksi äiti ja poika. Täällä opetetaan nuoriakin tanssimaan. Hyvä orkesteri pitää olla, että lavatanssijat tulevat paikalle.

Viime kesänä tanssien yhteydessä esitettiin myös paikallista teatteria. Latotanssit ovat kyläläisten kokoontumistilaisuuksia, joilla kesä aloitetaan ja lopetetaan. Mökkiläiset tuovat vieraitaankin tansseihin. Ensin saunotaan ja istutaan iltaa mökillä ja lähdetään siten tansseihin, Puhakka kertoo. Kärkölän kirkossa pidetään jumalanpalvelus isoina juhlapyhinä.

Joulukirkko tosin ei ole kovin pitkä, sillä kirkossa ei ole lämmitystä. Kirkko ei ole iso, mutta jumalanpalveluksissa se on täynnä. Ihmisiä tulee Kärkölän lisäksi esimerkiksi Pusulan keskustasta ja Karkkilasta. Idyllinen kirkko on myös suosittu vihkikirkko, jonne tulee hääpareja ympäri Suomea. Hääjuhlat voi järjestää esimerkiksi kylätalossa Osana isoa Lohjaa tien toisella puolella tai ravintola Keppana Kellarissa Tammelan puolella.

Kärkölässä järjestetään myös kesä- ja syystapahtumat. Seuraavaksi vuorossa ovat joulumyyjäiset kylätalolla lauantaina kello Puhakka toteaa, että Kärkölässä harjoitellaan vielä sitä, että ihmiset kokisivat itsensä lohjalaisiksi.

Ensin yhdistyivät Nummi ja Pusula, eikä sekään ollut yksinkertaista. Sitten liityttiin vielä isoon Lohjaan. Nyt kuulumme kuitenkin kaupunkiin, muut tässä ympärillä ovat kuntia. Aluetoimikunnan kautta ollaan yhteydessä viranomaisiin ja tuodaan asiat lähelle asukasta. Meidän täytyy pitää ääntä isossa Lohjassa. Kaupungissa ei kuitenkaan tarvitse välttämättä käydä, koska yhteydenpito on parantunut ja moni asia hoituu nykyään netissä, Puhakka kertoo.

SMS Lohjalaisessa yöelämässä tapahtuu Yksi yökerhoista uudistui koska on seuraavan vuoro? Mitä kuuluu lohjalaiselle yöelämälle alkutalvesta ? Hyvää kai, tai ainakin niin voisi olettaa kun yksi keskustan yöravintoloista uudisti itseään. Ennen Londonina tutuksi tullut pub-yökerho on nyt nimeltään Wäinö. Itseasiassa useampikin ketjumme ravintoloista saa tämän uuden ilmeen eli Suomeen ilmestyy useampi Wäinö, kertoo Wäinön ravintolapäällikkö Tom Hillner.

Wäinöt ovat mutkattomia ja aina edullisia kansankuppiloita, joihin on helppo tulla ja viihtyä. Seurustelua ja karaokea pubissa - armotonta joraamista yökerhossa.

Wäinön valtteja ovat keskeinen sijainti, edulliset hinnat sekä kattavat aukioloajat. Jokainen Wäinö on omanlaisensa - aivan kuten Wäinön asiakkaatkin ja Lohjan lisäksi Wäinöt ovat jo Hämeenlinnassa sekä Seinäjoella. Lohjan Wäinön alakerrasta löydät mm biljardipöydän. Wäinö on Lohjalla kaupungin edullisin yökerho. Meillä ei ole sisäänpääsymaksua ja narikkamaksukin on viikonloppuisin keskiyön jälkeen vain euron.

Kaikessa on tarkoituksena madaltaa kynnystä tulla Wäinöön viettämään aikaa, jatkaa Hillner. Karaokea keskiviikosta lauantaihin, biljardia vaikka joka ilta seurusteluravintola kaikenikäisille Lohjan keskustassa, sellainen se Wäinö on. Wäinön ikäraja on vuotta, ja Hillner kertookin vakioasiakkaasta, joka käy viikoittain, ja hän on jo sentään vuotias. Pois lähtivät Lontoon viitteet ja tilalle tuotiin Suomi tunnelmaa Asiakkaat eivät vielä ole minulle suoraan ehtineet paljoa sanoa, mutta olen kuullut heidän kehuvan, että ilme on raikkaampia, ja siitä ovat olleet eritoten mielissään, että tämä vanha Latobaarin puoli säilyi pitkälti ennallaan.

Muutenkin muutos Londonista Wäinöön tarkoitti siirtymistä takaisin suomalaisuuteen. Etelästä Pohjoiseen Ei se Wäinö ole Lohjan keskusta-alueen ainoa yöravintola. Etelä-Lohjalta eli Virkkalasta ponnistaa yksityinen ravintola Petteri omine iltaohjelmatapahtumineen ja toisessa päässä Lohjaa eli Routiolla toimii toinen yksityinen eli ravintola Kayatepe, jossa sielläkin on tasaisesti erilaisia tapahtumia viikottain, ja molemmissa ravintoloissa on myös elävää musiikkia. Keskustassa on Wäinön lisäksi yökerhot aivan melkein naapurissa josta löytyvät Exit ja Monaco ja pubeja löytyy yhtäläiseltä etäisyydeltä Wame, Sunny s bar, Opus K ja Rokkari eli kyllä Lohjan yöelämässä valinnanvaraa löytyy.

Samalla kun uusimme nimen, uusimme myös sisustusta, musiikkia, hinnastoja sekä jonkin verran myös tarjolla olevaa tuotteistoamme tuomalla mm. Keskustan ja Etelän välissä sijaitsee sitten Ojamo. Ojamolta löytyy Kotibaari lisäten vielä yhden vaihtoehdon Lohjan iltapaikkoihin, unohtamatta sitten kauempana olevaa Päiväkumpua.

Näidenkin lisäksi löytyy niitä Lohjalta vielä lisääkin, muttei aivan keskustassa. Bändi on kohta jo viiden vuoden ajan kiertänyt Suomen keikkapaikkoja pienimmistä pubeista aina isommille klubeille ja onnistunut jäämään ihmisten mieliin energisenä ja teräksen lujana rock-kvartettina, joka osaa ottaa yleisönsä haltuun tilanteesta riippumatta.

Pitääpä tässä ahkerasti näpytellä, jos saisin tuon maagisen lukeman täyteen vaikka jo tänään. Nyt kun on sellainen päivä taas, ettei tässä paljoa muutakaan tekemistä liene, kun spämmäillä Plinkkiin.

Puhuu koirastaan melko paljon 2. Näyttää jopa kuvia koirastaan 3. Aina koirankarvoja vaatteissa 4. Aina paskapussei taskuissa 5. Aina menossa tai tulossa lenkiltä 6. Kaikessa elämässä koira on mukana 7. Ei voi joka rientoon aina osallistua. Äsken se sai taas sellasen hulluuskohtauksen, joita se välillä iltaisin saa.

Vetää hirveetä rundia ympäri tätä yksiötä, matot menee ruttuun, kissa mouruu, sen korvat viistää päälakea ja sen selkänahka nykii. Tässä kohtaa iltaruskoista elämää puolikkaatkin lasketaan. Onpa pitkä matka tultu ja asioita on muuttunut matkalla paljonkin ja toka koiran kaa muutto tapahtunee vielä keväällä. Vaikkei toi karvakertymäinen nappisilmä ole masiksissa se tulee sitä paljon piristämään, kuten alleskribailijaakin.

Kyllähän hurtan koti on siellä, missä sen koppi on ja valjaiden yläpäänhaltijaukko tai akka. Täytyy sanoa, että tää kova pakkasjakso, joka on kai kestänyt jo useampia viikkoja ellei perät pari kk, on ollut aika rankka kokemus misukalle, joka tosin on ottanut ennätysmäärän lumipesuja tänä aikana heti aamusta lukien.

Tuon koiran elinaikana tämäinen talvi nousee kylmyydessään ykköseksi. Vuodesta on ollut myös lumetonta talvea ja vesiliirtoista shittiä, kuten ehkä ulkonakävijät muistavat. Ja viime kesähän muistutti tätä helmikuun viimeistä päivää. Kylmä käy niveliin, mutta liikkumattomuus on pahempaa ja nivelrikkoa olen hoitanut pitkillä lenkeillä ja uimalla. Kevääseen mennään, että heilahtaa. Mikä lie kellekin sitten heiluu, niin senkin näkee heräämällä aamulla - kanan muninta ikä jouza.

Kuljimme useita kertoja nykyisen, uuden osoitteen ohi viime viikkoina. Tihenevissä määrin meikän kultsikka veti käsijarrua päälle tässä asunnon kohdalla ja totes ykskantaan että santiago muñez wikipedia español tonne. Kävin tuon hurtan kaa imetys mitä ei saa syödä kerran porrastasenteella näyttöpäivän aamuna, mutta vasta muuttopäivänä mentiin kahdestaan inessiiviin ja päivä siellä huhkittiin.

Eläimet tai ainakin koirat tai ainakin mun noutaja snaijas jo hyvissä ajoin, että sen koirankoppi tulee vaihtumaan. Toisaalta aika moneen muuhunkin mestaan se vetää viisikin vuotta joka päivä, jos siellä paikassa on erehtynyt kerran käymään. Ekana yönä ei misukka tullut makkariin, vaan jäi eteisen käytävälle päivystämään, koska kulku sisään ja ulos menee sitä kautta ja keittiö on lähempänä ja hyllyvät lihapadat ja erikoisateriat ja maistuvat välipalat ja herkut.

Tokana yönä tapahtui hiljattainen lähestymisajoluonteinen likeentyminen makuuhuoneen ilmansuuntaan. Nykyiset asunnon sisätilan etäisyydet ovat sen verran kasvaneet, että kultsukin on siinä vähän ajokoiratilanteessa. Sitten kolmantena yönä tuo nelijalkainen karvapesäke otti ja tuli koisaamaan sijatulle pleisilleen makkarin lattialle. Näin se menee näiden elikoiden kanssa ja sopeutuminen on aikasta helppoa loppuviimein ja siellä missä lauma, siellä on kaikki tärkeäkin ja usein tuo laumanjohtaja tuo myös safkat mukanaan, joten on aika oleellista ja kannattavaakin vaan roikkua meikän messissä ja luultavasti tekisin itse paljolti samoin!

Ja kyllähän se melkein niin menee, et koira viihtyy siel missä sen isäntäki viihtyy.! Itte oon just täs loikoilemassa sängyllä ja kuuntelen kuulokkeet pääs retroperjantaita vähä myöhässä ja toi mun "pikku sylihauva" rötköttää tossa vieressä, ja vie kirjaimellisesti puolet parisängystä vaik tää on cm leveä Ja tässä on nyt bunkattu reilu kahdeksan vuorokautta ja ekat kauppojen yö ylivieska koiran hätätshitit ammuttu matolle ja lattialle, joten kai tämä on jo virallista!

Uutena asiana erilaiset maisemat ja tilaa on paljon enempi. Hurttani diggaa eniten eteisen nelimetrisestä kuramatosta, jossa on varmaankin strategisesti katsoen sellanen hermokeskusksen paikka, sillä keittiö on heti ovesta tullessa saatavilla ja poistua ei voi takakautta. Joo - kotiuduttu on ja koiran loppuelämä tässä todellakin menee, sillä tänään tasan 11 v 7 kk ja omasta lopustani en viel tiiä, ostermann küchen witten telefon jos koskaan edes tulen kuolemaankaan, ollenkaan tai enää enempääkään.

Melkein siis vuotta "ihmisiässä" niin se tekee todella kunnioitettavan iän ns. Olisko se ollu et koiran ikä piti kertoo seitsemällä, niin se olis sellanen "raaka-arvio" ihmisiässä..? Korttiin ladataan haluamasi summa euron väliltä. K-ruokakaupat tarjoavat käteisen rahan nostopalvelua sielläkin, missä siihen ei ole muuten mahdollisuutta.

Saat helposti ja kätevästi nostettua käteistä samalla, kun maksat kauppaostoksesi debit-kortilla K-ruokakaupan kassalla. Eri pankeilla voi olla omia veloituksia nostopalveluista. Laajan valikoiman Salaattibaaristamme voit poimia tuoreen ja monipuolisen salaattiannoksen lounaaksi, päivälliseksi tai illan salaattinautintohetkiin. Kaikki hyvä on lähellä. Omat kaupat Ateriasuunnittelu Tilaa asiakaskirje Kirjaudu.

Aukeaa 2 h 1 min päästä Huomenna auki:

Lämmin autotalli ja varasto. Neljän omakotitalon As Oy: Hengästyttävän hämmästyttävä luvun funkkistalo. Soveltuu 5-henkiselle perheelle, joka ei tavanomaisesta innostu. Kaunis m² tontti, vieressä kauppa. Piharakennuksessa pukuh, pesuh, sauna, liiteri ja autotalli. Hurmaava m² tontti. Kaunis ja hyvin hoidettu kokonaisuus.

Peruskorjattu rintamamiestalo, jossa uusittu katto, ikkunat, sähköt, käyttövesiputket, viemärit, s-os, keittiö, ulko-ovet. Kaksi takkaa, puuhella ja puukiuas. Isossa tupakeittiössä varaava takka ja käynti katetulle terassille.

Edullinen asua, koulut lähellä. Talo hienolla m² puutarhatontilla. Lähellä keskusta, uimahalli ja lenkkipolut. Mh , Vh Myyryntie 8 A 1. Katettu terassi ja aidattu nätti piha. Kiiltovalkoinen keittiö ja trendikäs pesuhuone. Mh , Vh Kangastie 27 C 9. Keittiön kaapistot ja kodinkoneet uusitut.

Päätyhuoneisto, jossa suojaisa terassi. Vmh Kirkkotie 6 A. Yhtiössä tehty käyttövesiputket ja viemärit. Vmh Kohtolankatu 1 B. Keskustan kainalossa menneen maailman tunnelmaa, paksut seinät ja korkeat huoneet. Hanki asunto kodiksesi, sijoitukseen tai vapaa-ajan asunnoksi merellisestä Raaseporin kaupungista. Koot m², Vmh Kapteenintie Palveluksessasi! Kun aiot myydä tai vasta harkitset myyntiä, soita meille. Messun jälkeen klo seppeleen lasku Karjalaan jääneiden muistomerkillä ja unohdettujen vainajien muistomerkillä.

Yhteisen pyhäinpäivän ja karjalaisten kirkkopyhän juhla jatkuu seurakuntakeskuksessa klo 12 La pyhäinpäivän muistotilaisuuksissa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneiden jäsenten nimet: Su klo 10 Pyhän Laurin kirkko uskonpuhdistuksen muistopv: Kirsi-Maria Röyskö piano ja Johan Fallenius kontrabasso säestävät.

Anna Villberg, sopraano, Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu, vapaa pääsy, ohjelma 5. Su klo 19 konsertti Kamarikuoro Gloria: Iloitkaatte Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Su klo Laurin Sisarukset- Raamatun maiden tansseja Mäntynummen seurakuntatalossa. To klo Pyhän sylissä Pyhän Laurin kirkossa.

Tule pysähtymään ja hiljentymään arjen kiireiden keskellä. Ei ennakkoilm, ohjelmassa aktiivista, vaihtelevaa, vanhemman ja lapsen yhdessäoloa. Hartaushetken jälkeen srk-keskuksessa iltapalaa ja vapaata yhdessäoloa. Pe klo Kymppijuhla seurakuntakeskuksessa os. To klo 13 Roution päivä- piiri seurakuntakodilla. To klo Ojamon Olohuone aikuisille seurakuntakodissa Kartanonkuja 1.

Ma klo 13 Ystävän Kammari Kõbanya-tupa srk-keskus. Ti klo omaisten ryhmä psyykkisesti sairastuneiden omaisille srk-keskuksessa takkahuone, Sibeliuksenk. Ke klo Ojamo- Voudinpuiston seniorikerho srk-kodissa, Kartanonk. Ke klo 13 soppatykkihartaus Roution Sinivuokon kerhotiloissa osoitteessa Salmenmäentie 26 D.

Ma klo 18 Matkalla maailman ympäri lähetysilta srk-keskuksessa kahvitarjoilu klo alk. Lojosamfundet medverkar, kyrkkaffe, taxi. Lö kl 16 alla helgons dag, tvåspråkig andakt i Virkby kyrka. Anni Orvokki Nilajärvi, 93 v. Su klo 12 messu, uskonpuhdistuksen muistopäivä, Reformaatio v. Ti klo seniorikerho, Alander. Ke klo kirkkokuoron harjoitukset, Orama. Erkki Artturi Laaksonen 91 v. To klo 13 Laulupiiri seurakuntatalossa.

To klo Armo, turva ja lohdutus Lutherin virsiä Nummen kirkossa. La klo isoskoulutus I Nuokkarilla, Hujanen. Su klo 10 reformaation juhlamessu Nummen kirkossa, Marjanen, Kuoppala, lauluyhtye Glimt, Sanna Kuivalainen, trumpetti. Su klo soihtukulkue lähtee Nummen kirkkoon kirkonmäeltä kolmelta eri suunnalta; Nummenkirkkotieltä, Mateenniementieltä sekä kappelin luota Rauhanpolulta.

Soihtukulkueeseen voivat kaikki halukkaat liittyä mukaan oman lyhdyn kanssa. Suomalaisen messun jälkeen on seurakuntatalolla tarjolla pieni iltapala, jonne kaikki ovat tervetulleita. Ilm mennessä osoitteessa https: Lisätietoja Emilialta p To klo 18 Suomi v. Pirkko Karin Lindstedt 97 v. To klo reformaatioviikon Lutherin virsiä- ilta Pusulan kirkossa, lauletaan tulevan sunnuntain Luther-virsiä, kahvit pikkukirkossa, Jurmu. Pe klo hartaus ja viime pyhäinpäivän jälkeen vanhainkodilla kuolleiden muistohetki Pusulan vanhainkodilla, Luukkonen, Jurmu.

La klo isoskoulutus Nummen Nuokkarilla. La klo 18 pyhäinpäivä, iltakirkko ja viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden muistaminen Pusulan kirkossa, Luukkonen, Jurmu, kirkkokuoro, avustajina Kaira, Eräpolku ja Erkintalo. Su klo 12 sanajumalanpalvelus virsijumalanpalvelus Lutherin hengessä Pusulan kirkossa, Luukkonen, Jurmu, avustajana Sarkamies. Lähetystyön ystävät tuovat vanhainkodin väkeä kirkkoon. Su klo 15 Lohjan kaupunginorkesterin ystäväkonsertti Duon italialainen ilta Pusulan kirkossa, Jukka Tyrväinen, sello ja Peter Grans, kontrabasso.

Ti klo perhekerho seurakuntatalossa, Sulavuori, Noranta. Ti klo ompeluseura, luovia kädentaitoja ohjaa Lahtinen ja adventtimyyjäisten suunnittelua seurakuntatalolla, Laurila. Ke muskari klo 16, lapsikuoro klo 17 ja kirkkokuoro klo 18 seurakuntatalossa, Jurmu.

Ke klo kymppisynttärit Nummen Nuokkarilla, Ilmoittautuminen mennessä osoitteessa https: Jukka Pekka Tupaheimo 51 v. Vuoden aikana kuolleitten nimet luetaan juhlassa. Oman rakkaansa nimen kuultuaan voi sytyttää kynttilän alttarille, Rantanen, Orama. Su klo 10 reformaation v. Kirkkokahveilla Paavo Pinomaa, juhlapuhe Mikael Agricolasta. To klo 14 Seniorikerho, mukana Matti-kanttori. Pe klo 17 Suuri ehtoopalvelus ja teeilta. La klo 9 Vedenpyhitys ja liturgia. Palveluksen johtaa KP Metropoliitta Ambrosius yhdessä papiston kanssa.

La klo Vainajien litania ja seppeltenlasku Pyhän Laurin kirkon edustalla, Karjalaan jääneiden muistomerkillä. La klo 12 Karjalainen kirkkopyhä. Yhteinen hengellinen juhla ev.

Ma klo 10 Ikonipiiri. Ke klo 18 Ehtoopalvelus ja kuoroharjoitus. To klo 16 Ikonipiiri. Pe klo 12 Perjantaipiiri. Ma klo 17 Nuorten kerho. Ke klo 18 P. Nektarioksen juhla, mukana kirkkoherra isä Markku Salminen. Lohjan Helluntaiseurakunta Nyyrikinkatu 9. Ma klo 13 Ystäväpiiri. Ti klo Sanan ja rukouksen ilta, Markku Karjalainen. Lohjan Adventtiseurakunta, Petsamonrinne 4, kotisivut: Lohjan Adventtiseurakunta Pe klo 18 Ylistys- ja agape-ilta.

La klo Jumalanpalvelus - Sakari Vehkavuori, raamatuntutkistelu ja saarna. Lapsille omaa ohjelmaa raamattutunnin aikana. La klo Elokuva ja näyttely aiheesta Maailman ja elämän syntyhistoria. Samaan aikaan pyhäkoulu klo 18 rukousilta, Merja Heino ja Eeva Kuparinen klo isänpäivälounas, ilm. Ti klo 18 Rukoillaan yhdessä - Jeesuksen seuraajana -sarja jatkuu.

Baptistilähetys srk PE klo 19 Ilosanoman ilta. Tilaisuuden aikana Pyhäkoulu v. TI klo Sanan ja Rukouksen ilta. Ke klo 18 Israel-rukousilta. To klo 12 Soppakirkko ja leivän jako.

Pe klo 18 Rukous- ja ylistysilta. Su klo 16 Jumalanpalvelus ja ehtoollinen. Ma klo 18 Yhteiskristillinen kaupunkirukousilta; vastuuvuorossa Vapaaseurakunta. TI klo 14 Sanan äärellä; tutkitaan yhdessä Raamattua, keskustellaan ja rukoillaan.

Joulun Lapsikeräys Pakkausmateriaalia ja ohjeita saatavana kirpputorilta. Su klo Jumalanpalvelus, Niina Tamminen. Ti klo Yhtä Elämää -rukousilta, Riku Järvinen. Morenia Oy on avannut kiviainesten myyntipisteen Vihdin Nummelanporttiin mt Myyntikuormaus arkisin klo 7: Jos lemmikki sairastaa, sen omaihminenkin on huolesta kipeä.

Ja kun lemmikki on terve ja tyytyväinen, sen omaihminenkin voi hyvin. Siksi meillä Lohjan Omaeläinklinikalla huolehditaan pienistä ja suurista lemmikeistä taidolla ja myötäeläen: Tiedämme myös, että eläinten hyvinvointia voi tukea esimerkiksi laadukkaalla ravinnolla, ennaltaehkäisevällä terveydenhuollolla ja aktiivisuuteen innostavilla tarvikkeilla. Sen vuoksi meillä on eläinlääkäri palvelujen lisäksi tarjolla iso valikoima osaamista, tietoa ja käytännön ratkaisuja yhteisen arjen iloksi. Omaeläinklinikan Rokotusralli on helppo ja edullinen tapa hoitaa terveen koiran tai kissan rokotusturva kuntoon: Ei huolta, me autamme!

Valmistamme rungot niin vakiomittaisena tai mittatilaustyönä myös, sekä että toimitamme ovet myös mittatilaustyönä. Meiltä myös kylpyhuone kalusteet ja säilytys ratkaisut tilaan kuin tilaan. Tule ja tutustu kalustemallistoomme ja tehdään yhdessä unelmiesi keittiö! Me emme välitä siitä oliko asiasi iso tai pieni meille jokainen asiakas on aina yhtä tärkeä, palvelemme jokaisen aina iloisin- ja auttavin mielin.

Tapahtumassa kahvio, ravintoaine-pikamittauksia, arvontaa, tuotemyyntiä, tarjouksia. Tervetuloa keskustelemaan taloudellisesta hyvinvoinnista. Ja yrittäjä, anna erityinen mahdollisuus tulevaisuudellesi. Ryhtirikko-liikunnan tueksi Erityisliikunnanohjaaja Piia Solajärvi Haluatko itse oppia korjaamaan omaa ryhtiä? Tule ryhtirikko-testiin 25 saat minuutin kotiohjeen miten ryhtiä korjataan kotona.

Vinkit omaan kehonhuoltoon faskiaraapalla. Valmistettu käsityönä suomalaisesta poron-, peuransekä lampaannahkasta Faunatar Lohja on asiakaspalveluun ja lemmikkien hyvinvointiin omistautunut palveleva kotimainen eläinliike.

Messuilla jaossa näytteitä ja myös tarjouskuponki myymälään, tervetuloa! LähiTapiolan Terveysvakuutus on uudenlainen tapa vakuuttaa terveyttä. Ratkaisukeskeinen viitekehys - Psykoterapia, työnohjaus - Virkistys- ja teemapäivät myös eläinavusteisesti HeLMi hevosavusteinen läsnäolon taito Akupunktio Implanttihoitoa!

Käy pisteellämme keskustelemassa hammashoitotarpeistasi ja saat mukaasi etusetelin hoitoon! Sinulle joka haet kuntosaliharjoittelusta todellisia tuloksia terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen!

Jaossa 5 korttia Mukana myös: Ratkaisuja Lyhytterapian ja NLP: Tukea elämänhallintaan ja erilaisiin tilanteisiin elämässä.

Lokakuussa tämän kunnian sai 51 kilometriä pitkä Pikkupässi-pyöräilyreitti, joka syntyi kuntien yhteistyönä.

Reitti avattiin viime kesäkuussa, ja se on tarkoitettu pyöräilijöille ja kävelijöille. Reitin varrella olevat infotaulut tutustuttavat kävijät radan varren historiaan.

Tauluista paljastuu, miten vuosina reitillä kulkenut höyryveturi Pikkupässi on ollut hyvin merkittävä koko alueelle. Uusi pyöräilyreitti kertoo radan varren historiaa, mahdollistaa vapaa-ajan- ja lomaliikkumisen Hyvinkään ja Karkkilan välillä sekä edistää samalla alueen työmatkapyöräilyä. Aloitteen takana oli aktiivinen loppilainen Marika Tudeer. Aloitteella halusin edistää alueen pyöräilymahdollisuuksia. Minua myös säälitti, että junarata ja sen kiehtova historia oli unohtumassa, Tudeer kertoo.

Tudeerin esimerkistä myös Hyvinkäällä ja Karkkilassa tehtiin valtuustoaloitteet Pikkupässi-pyöräreitin puolesta. Kuntien hyväksyttyä aloitteet perustettiin Pikkupässi 1 -esiselvityshanke, jossa selvitettiin reitin toteutusvaihtoehdot ja maanomistusolot. Esiselvityksen eri vaihtoehdoista kunnat valitsivat kevyen linjan, jossa reitti merkitään maastoon, tehdään esitekartta ja www-sivut.

Hyvinkään liikuntapalveluiden suunnittelija Matti Mattila toimi hankkeessa projektipäällikkönä. Apuna työssä oli hankkeen ympärille kasattu ohjausryhmä, jolta Mattila sai tukea ja ideoita hankkeen toteuttamiseen. Reitin toteuttamisessa tarvittiin yhteistyötä, tekijäasennetta, keskustelutaitoja ja joustamista Pikkupässi-pyöräilyreitti on innostanut vähemmän harrastaneitakin pyöräilyn pariin. Pikkupässin Polkasustakin on tulossa jokavuotinen tapahtuma. Matti Mattila Mattila nostaa kuntien välisen yhteistyön yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä projektin onnistumiseen.

Projekti on edennyt hyvin. Kaikilla kolmella kunnalla on ollut yhteinen tavoite, joten yhteisymmärrys on syntynyt helposti. Projektipäällikkönä minulla on ollut jokseenkin vapaat kädet, mutta olen saanut hyviä ideoita myös hankkeen ohjausryhmästä, mikä on edistänyt projektin etenemistä, Mattila kertoo.

Myös naapurikuntien hankkeesta vastaavat Birgitta Holttinen Karkkilasta, Jyrki Käki ja Tuula Pirinen Lopelta ovat tyytyväisiä kuntien väliseen yhteistyöhön. Meillä kaikilla oli yhteinen tavoite ja keskusteluyhteys säilyi hyvänä ja avoimena koko projektin ajan, toteaa Holttinen. Naapurikunnat nostavat vielä yhteistyönkin edelle projektipäällikkö Mattilan työpanoksen. Mattilan työpanoksen ja asenteen ansiosta reitti on nyt valmis.

Mattilan keskustelu-, perustelu- ja yhteistyötaidot olivat äärimmäisen tärkeitä koko projektin kannalta. On taito nähdä metsä puilta, kuvailee Pirinen Mattilan isoa roolia hankkeen onnistumisessa.

Mattila myöntää, ettei 51 kilometrin pituisen reitin suunnittelu suurelta osin yksityisille maille ole aina helppoa. Työssä tarvittiin taitoa kuunnella ja puhua sekä joustaa oikeassa kohtaa. Mikäli keskustelujen ja perustelujen jälkeen reittiä ei saada merkitä kulkemaan yksityisellä maalla, on joustettava ja keksittävä uusi kohta reitin kululle.

Jos jostain ei pääse, niin sitten pitää kiertää, niinhän se menee, Mattila kiteyttää. Tukea reitin perustamiseen Reitin toteutumisen mahdollisti EU: Yhteensä rahoitusta koko projektiin saatiin euroa. Rahoituksen saaminen edellytti, että reitin toteutuksessa on oltava mukana vapaaehtoisia. Projektipäällikön yhtenä tehtävänä oli vapaaehtoisten osallistaminen ja sitouttaminen hankkeeseen.

Hyvin porukka lähti mukaan. Välillä sitouttaminen onnistuu hyvin ja välillä tulee ohareita, kun on vapaaehtoistoiminnasta kyse. Haasteista selvittiin, kun etsittiin uusia vapaaehtoisia mukaan. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja alueen kyläyhdistykset olivat aktiivisesti mukana toteuttamassa tätä hanketta, kertoo Mattila. Reitti on houkutellut vähemmänkin harrastaneita pyöräilyn pariin Reitin valmistuttua hanke on saanut paljon kiitosta.

Reittiä käyttävät monet liikkujat retkeilijöistä työmatkapyöräilijöihin. Syyskuun viimeisenä lauantaina reitillä oli noin 50 pyöräilijää polkemassa reittejä kymmenestä kilometristä aina kilometrin pituiseen reittiin asti. Tapahtuman takana oli Karkkilan Ladun puheenjohtaja Jaska Halttunen.

Tapahtuma sai tosi paljon positiivista palautetta ja mukaan In darkness let me dwell konsertti Lohjan kirkossa Anna Villberg sopraano ja Pentti Hildén renessanssiluuttu, mandora ja laulu esittävät John Dowlandin ja Henry Purcellin musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina kello Pimeydessä sallikaa minun asua, näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin upeimmista lauluista.

Konsertti on kuin yöllinen vaellus, jossa sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten siivittämänä yhä syvemmälle öiseen pimeyden valtakuntaan. Yön demonit joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo palaa Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin innostui paljon myös vähemmän pyöräilyä harrastaneita.

Palautteen perusteella päätettiin tehdä Pikkupässin Polkasusta jokavuotinen tapahtuma. Ensi vuodelle on jo ilmoittautunut innokkaita vapaaehtoisia tapahtumaa tekemään, kertoo Halttunen. Halttunen muistuttaa kaikkia valitsemaan taito- ja kuntotason mukaisen reitin. Vaativuutta ja seikkailua reittiin saa lisää, jos lähtee kartan kanssa seuraamaan vanhaa ratapohjaa koko matkan ajan. Ilmianto Pikkupässin kyydissä luvulla matkustaneelta Ulkoiluteon ilmiannon takana on Pikkupässin kyydissä luvulla matkustanut Helsingin Ladun jäsen: Lokakuun ulkoiluteon paljasti Helsingin Ladun jäsen Pirjo Honkavaara, jonka suvun kesämökki sijaitsee radan läheisyydessä.

Se oli suru, kun juna lopetti kulkemisen, mutta nyt olen todella iloinen, että pyöräilyreitti avattiin kulkemaan radan pohjia pitkin. Alueella on hienot ulkoilumaastot, Honkavaara suosittelee kaikille. Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyeessä, kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa.

Villberg on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

John Dowland oli aikansa merkittävimpiä luuttutaitureita; hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alun perin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille. Konserttiin on vapaa pääsy. Tarjous voimassa Suomen itsenäisyyspäivään asti. Kurssit alkavat joka maanantai klo Puh Teemme ilmanvaihtotöitä Olemme erikoistuneet teollisuuden, liiketilojen, päiväkotien ja koulujen ja myös suurempien tuotantokohteiden ilmastointiin.

Teemme kaikkea pellistä Meillä on vankkaa osaamista perinteisistä peltisepäntöistä. Valmistamme perinteisen tyylin konesaumakattoja ja kaikenlaisia rakennuspellitykseen liittyviä peltilistoja.

Teemme myös perinteisiä pönttöuunin kuoria ja lattiapeltejä käsityönä. Peltisepäntöitä ja ilmanvaihto-osaamista jo kolmannessa polvessa! NunnaUuni Rahoitus Laaja takkamallistomme esillä myymälöissä! NunnaUuni-tulisijat ovat tuoneet lämpöä ja tunnelmaa koteihin jo yli 30 vuoden ajan. NunnaUunit valmistetaan ehyestä ja yhtenäisestä luonnonkivestä, ainutlaatuisesta Mammutti-vuolukivilajista, joka takaa puhtaan palamisen ja ainutlaatuisen lämpönautinnon.

Myymälöissä esillä yhteensä yli 40 mallitulisijaa. Teemme tulisijoja myös mittojen mukaan, jos vakiomallistostamme ei löydy tarpeitasi täyttävää mallia. Saat kauttamme myös teräs- ja harkkopiiput asennettuna sekä vanhojen tulisijojen purkutyöt. Kolme hyvää syytä tulla Säästöpankin asiakkaaksi: Yksilöllisempää palvelua ja huolenpitoa.

Asiointi helppoa paikallisen asiantuntijan kanssa. Meiltä löydät säästämisen ja sijoittamisen huipputuotteet sekä asiantuntevan ja luotettavan asiantuntijan, joka auttaa löytämään sinulle sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä ja me teemme vaihdon kanssasi vaivattomasti. Tehokas Saphirlaser valkaisu vain Laser ajanvaraus online: Myynti Team Aloite toimintamallista vartti- ja nuorisovaltuuston asettamiseksi Jani Méling esittää, että kaupunginhallitus ryhtyy yhdessä virkamiesten kanssa laatimaan toimivia rakenteita ja mallia, jotta vartti- ja nuorisovaltuuston toiminta saataisiin vakiinnutettua ja aito vaikuttaminen ja osallisuus toteutuisi.

Kaikissa perusopetuksen tai toisen asteen kouluissa ei näistä valtuustoista edes tiedetä, eikä niitä käydä opetuksessa läpi. Uusissa opetussuunnitelmissa ei juurikaan mainintaa näistä ole. Nuorisovaltuustovaaleja ei ole tämän johdosta järjestetty pitkiin aikoihin. Perusopetuslain mukaan jokaisessa koulussa on jo oppilaskunta. Voisiko varttivaltuuston, nuorisovaltuuston, oppilaskuntien, viranhaltijoiden sekä luottamuselinten välistä Ostimme lisää kysyttyjä ja myytyjä Rio malleja määräerän!!

Aloitteen ovat allekirjoittaneet myös koko vihreiden valtuustoryhmä sekä valtuutetut: Taponen Palvelemme Sinua ammattitaidolla. Erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia on etenkin kesäaikaan lukuisa joukko, myös Suomi -juhlavuotta on muistettu etenkin Sammatin tapahtumatarjonnassa.

Sammatissa kulttuurin juuret ovat syvällä, ja Elias Lönnrotin perintö vaikuttaa vahvasti edelleen. Alueen kulttuuriperintö teki aikoinaan vaikutuksen taiteilija Pekka Kainulaiseen. Olen asunut näillä kulmilla 30 vuotta. Muutin tänne luvulla ja osallistuin heti Sampojuhlille.

Tutustuin sitä kautta Sammatin kulttuurimeininkeihin. Kalevala kiinnosti minua jo silloin ja Sampojuhlien kautta muodostui erityinen suhde Sammattiin. Tämän alueen kulttuurissa on jotain ainutlaatuista jo Lönnrotista lähtien, Kainulainen kertoo. Hän muistelee, että Sammatissa on järjestetty pitkään mm. Alueella on myös sekä asunut että vieraillut lukuisia taiteilijoita.

Nykyään siellä sijaitsee mm. Aina kulttuuri ei ole kuitenkaan Sammatissakaan ollut yhtä vahvaa. Taiteellisesti korkeatasoisempi meininki väheni luvulla, mutta nyt se on taas lisääntynyt ja sitä on mahdollista entisestään lisätä. Tämä ei ole mitään syrjäseutua, vaan täällä on elävää ja virkeää kulttuuritoimintaa, Kainulainen sanoo.

Nykyään Sammatin kesätapahtumiin kuuluvat mm. Perustin Paikkari Performancen vuonna , kun Paikkarin torpan silloinen opas pyysi nykytaidetapahtumaa. Viime kesän tapahtuma piti perua, kun ei ollut rahoitusta, mutta ensi kesäksi on taas suuret suunnitelmat. Kaikki kansallisesti merkittävät performanssitaiteen pioneerit ovat esiintyneet Paikkari Performancessa, kertoo Kainulainen. Sammontaonta puolestaan on todella hieno ja tasokas tapahtuma, jolle soisin jatkoa. Toivon, että järjestäjät jaksavat järjestää sen tulevaisuudessakin.

Tällainen tapahtuma elävöittää aluetta, kun siihen lähtevät mukaan muutkin kuin taiteilijat itse, Kainulainen sanoo. Monen Sammatin kulttuuritapahtuman takana vaikuttaa Sampoyhdistys. Se on hieno kulttuurituottaja, joka tuottaa pienillä resursseilla valtavan määrän tapahtumia. Esimerkiksi Amorphis on esiintynyt Sampomäellä, Kainulainen sanoo.

Kulttuurista voimaa koko Lohjalle Kainulainen näkee monta syytä Suosittu Neidonkeitaan Halloween-tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Halloweenia vietetään Virkistysuimala Neidonkeitaassa perjantaina Tapahtumalle on varattu kaikki allastilat, joten kyseisenä päivänä uimahalli on avoinna asiakkaille kello ja pukuhuoneiden tulee olla tyhjinä kello Kassa sulkeutuu kello ja aukeaa Johannes Setälä ja yleisöä Paikkarin torpalla vuoden Paikkari Performancessa.

Kanneljärven opistolla on pitkään toiminut kuvataidelinja. Siellä on koulutettu ammattitaiteilijoita, joita on jäänyt myös tälle alueelle, mikä rikastuttaa alueellista taidetarjontaa. Myös Sammatin vapaan kyläkoulun myötä Sammattiin on muuttanut taiteellisia ihmisiä ympäri Suomea. Lisäksi Sampoyhdistys on luonut kulttuuritoiminnalle vahvan pohjan, jolle pienemmätkin toimijat ovat voineet rakentaa toimintaa. Nämä eivät kuitenkaan yksin riitä, vaan Sammatissa on pohjalla vankka perinne ja tämän alueen ihmiset ovat aktiivisia toimijoita, Kainulainen pohtii.

Hän kannattaa kulttuuritoiminnan vahvistamista entisestään koko Lohjan alueella. Lohjalla on kaikki eväät tulla merkittäväksi kulttuurikaupungiksi. Kulttuurikeskus toisi eri taiteen ja kulttuurin tekijät yhteen. Se ei kuitenkaan olisi vain taiteilijoille tehty kiva paikka, vaan toisi lisäarvoa koko alueelle ja sen ihmisille.

Sitä kautta päästäisiin sekä kansalliselle että kansainväliselle tasolle. Mallia voisi ottaa vaikka Porvoon taidetehtaasta. Kulttuurin henki elää vahvana, nyt pitäisi vain saada puitteet kuntoon, ettei se henki pakene. Arvostan valtavasti sitä, että Sammatissa tehdään omannäköistä kulttuuria.

Sitä käsitellään Pekka Kainulainen saa ympäristöstä niin aiheita kuin inspiraatiotakin teoksiinsa. Kuvassa Kainulaisen maalaus Kirmusjärven rannalta. Halloween valtaa Neidonkeitaan jälleen kello Halloweentapahtuman asiakkaille. Kassa on avoinna kello asti. Illan teemana on Kauhu Kartano. Halloween-perheuinnit uidaan kello ikäsuositus yli 6-vuotiaille.

Kello pidetään kartanon kurpitsajumppa perheen pienimmille opetusaltaassa, ovat vuorossa tanssikilpailu ja limbokilpailu opetusaltaassa ja kartanon kummitusjumppa perheen pienimmille opetusaltaassa.

Ktapahtuma pidetään kello Ohjelmassa ovat kello tanssikilpailu, limbokilpailu, kuumaperuna irtokädellä, tanssikilpailu ja viimeiset hitaat. Illan musiikkitarjonnasta vastaa DJ Denkku. Lohjallakin pitäisi herätä hyödyntämään historiaa. Muutkin kunnat hyödyntävät omaa historiaansa kiireen vilkkaa. Myös asuntomessuilla voisi tuoda esille täkäläistä kulttuuria. Messuthan pyrkivät saamaan alueelle uusia ihmisiä. Taide ja kulttuuri laajentaisivat syitä tulla Lohjalle. On tieteellisesti todistettu, että elävä taide- ja kulttuuritoiminta lisää alueen vetovoimaa, Kainulainen pohtii.

Kainulainen kannattaa myös kylien ja kuntien välistä yhteistyötä ja haluaa poistaa rajat kulttuuritoiminnan välistä. Esimerkiksi Karjalohjan kulttuuritapahtumista hän kehuu mm. Lohilammen taidenavetassa järjestettäviä ammattitaiteilijoiden taidenäyttelyjä sekä Karjalohjan Elävä kulttuuri ry: Taiteeseen aineksia ympäröivästä maailmasta Kainulaisen omassa taiteessa sekä Kalevala että Sammatin seutu ovat vahvasti läsnä. Alueen pellot ja järvet näkyvät konkreettisestikin maalauksissa. Vilahtaapa joukossa Paikkarin torppakin.

Kyllä maaseutu ja luonto ympärillä vaikuttavat paljon teoksiini ja inspiraatioon. Kalevalan maailma ja luonnon uskonto näkyvät koko tuotannossani.

Vaikea tällaista taidetta olisi tehdä kaupungissa. Teosten aiheet tulevat ympäröivästä todellisuudesta ja luonnon ja ihmisen kohtaamisesta, Kainulainen toteaa. Maaseutu on ilmeikästä, koska maisema vaihtuu vuodenaikojen ja sään mukaan koko ajan. Maaseudulla voi myös välillä vilkaista tähtitaivasta, että missä ollaan. Linnunrataa katsellessa pääsee sellaiselle tasolle, missä minä haluan olla. SMS Tapahtumalippu sisältää sisäänpääsyn, ohjelman ja boolilipun.

Liput ovat ennakkomyynnissä Neidonkeitaan kassalla kello asti. Lippuja saa myös ovelta pari euron kalliimmalla. Mukaan illan Halloween-uinteihin pääsee vain tapahtumalipuilla, normaalit uimaliput tai älykortti eivät käy. Meiltä suodattimet, kuivaimen patruunat, öljyt, nesteet ja lähes kaikki varaosat, tarvikkeet ja työkalut nopealla toimitusajalla.

Kauttamme myös kevytperävaunun, henkilö- ja pakettiauton osat. Nyt meiltä voi vuokrata myös henkilö- ja pakettiauton, peräkärryn ja trailerin. Korjaamme ja huollamme kuorma-autot, maanrakennuskoneet, pakettiautot, asuntoautot ja perävaunut. Metallityöt, lavat, kauhat, päälirakenteet ym. Hiekkapuhallus ja maalaustyöt Raspiikikuja 6, Lohja Puh , Korjaamo ja TI-pesuhalli avoinna arkisin Muina aikoina sopimuksen mukaan Tarjoamme asiakkaille parasta mahdollista palvelua ja laatua - maanrakennustyöt - perustukset omakotitalot, rivitalot - salaojat, sadevesijärjestelmät, viemäröinnit KVV-luvat - pihatyöt.

Näytelmä valikoitui esitettäväksi mm. Olen aina rakastanut Pekka Töpöhäntä -kirjoja ja tv-sarjaa. Niissä on niin inhimillisiä tarinoita sekä kiusaamisen vastainen teema. Erilaisuuden hyväksyminen on tärkeää, sillä kaikki ovat yhtä arvokkaita, sanoo ohjaaja Tarja Kairikko. Aihe todella onkin ajankohtainen, sillä kiusaaminen on nykyään usein esillä koulumaailmassa, mutta myös esimerkiksi työpaikoilla.

Monissa kouluissa on käytössä mm. Pekka Töpöhäntä -näytelmä sopii hyvin niin tytöille kuin pojillekin. Kouluissa ei taideta nykyään enää lukea Pekka Töpöhäntä -kirjoja, mutta klassikkotarina ei ole silti vanhentunut.

Klassikkotarinat elävät vuosikymmenestä toiseen, koska ne käsittelevät ihmiselämässä toistuvia asioita. Ihminen ei muutu, vaan samat aiheet, kuten ihastuminen, pelot ja itsenäistyminen mietityttävät kaikkia, sanoo näytelmän lauluvalmennuksesta vastannut Heidi Sume-Hänninen. Kairikon mielestä rauhallinen ja onnellisella lopulla varustettu Pekka Töpöhäntä on myös hyvää vastapainoa väkivaltaisemmille ohjelmille, joita lapsetkin näkevät televisiosta ja netistä.

Näytelmän hyvät asiat jäävät alitajuntaan, Kairikko toteaa viitaten mm. Opettavainen tarina onnellisella lopulla Pekka Töpöhännän tarinan takaa löytyy todellinen kissa, sillä tarinan luoneella Gösta Knutssonilla oli hännätön kissa, josta tarinat saivat alkunsa. Jokainen työryhmä luo oman versionsa tarinasta, mutta Vihdin Teatterin näytelmä on uskollinen alkuperäiselle tarinalle. Mukana ovat tutut hahmot, kuten Pekka, Monni, Pilli ja Pulla.

Kaikki alkaa, kun Jyväskylään saapuu uusi kissa. Pekka tulee Monnin reviirille. Monni ei sitä hyväksy etenkään, kun Pekka on vielä hännätönkin, sanoo Kairikko. Välillä piipahdetaan Helsingissä ja kilpaillaan urheilukilpailut, mutta hännätön kissa saa osakseen pilkkaa ja nolaamista. Lopulta kaikki ovat kuitenkin hyvissä väleissä, paljastaa Kairikko. Pekka Töpöhäntää näyttelee Jere Töyräs.

Pekan näytteleminen on hauskaa ja siinä pääsee käyttämään omaa luonnettaan ja eläytymään. Pekka on samanlainen kuin minä, hiljainen ja rauhalli- Arkadian Ulla hermostuu Monnin johtamasta Pekan pilkkalaulusta. Seppo Palmgren nen, eikä tee hätiköityjä ratkaisuja, sanoo Töyräs. Pilli on hauska, mutta aika tyhmä ja se sanoo kaikenlaista.

Pilliä on tosi kiva näytellä, kommentoi Happonen. Näytelmän tekeminen on hauskaa Vihdin Teatterissa näytelmiä harjoitellaan hyvissä tunnelmissa. Harjoituksissa on hauskaa, koska meillä on mukava porukka.

Karvanaamainen luppakorva, joka sai nimensä Scarface-leffasta Michelle Pfeiffer oli myös syksyllä suurin piirtein ainoa täyspäinen blondi hollywoodissa, jonka edustajalta päätin nimen koiralleni lainata.

Seuraava on Jennifer Morrison, muuten älyttömän pöhköstä House-sarjasta tuttu kaunis, periamerikkalaisen tuntuinen ja näköinen nainen, jolla hieno sukunimikin. Tänään eletään vielä joulupäivää Vietämme misin joulua nro 12 ja niin vain on tänne asti yhdessä kuljettu ja matkalla raitistuttu. Mun kultsikalla ei ole ollut onneksi päihdeongelmaa, eikä se ole joutunut myöskään edellisen tavoin kärsimään röökaamisestani, jonka oikeesti lopetin vuoden päätteeksi Tämän koiran alkuaikoina selvisimme murhayrityksestä, josta taidankin mainita tämän ketjun alkajaiseksi aloitusvuonna Nähtävästi en delannut ja tiettävästi elän ja tokkopa määä koskaan kuolenkaan.

En koe traumatisoituneeni, sillä en ole ihan pumpulisessa tynnyrissäkään elänyt sitä ennen tai mulla ei sittenkään ole vikaa hermoissa. Tämä joulu ja ne välissä vietetyt juhlapyhät, ne ihan kaikki on olleet rutiinia, enimmäkseen. Viimeinen pultsarivuosi oli ja nyt ei ole.

Rotuja on kuitenkin n. En ole näyttelyjen ymmärtäjä. Misukka on näyttelylinjainen ja metsästysviettinen betanarttu, joka oikeasti mua rakastaa ja haluaa mun kaa kattoa lätkää ja pelata futista.

Ysipallosta kun sen sais vielä innostumaan ja sitä reenaamaan, ois se jo yliluonnollista ja tubetussuosio ylimaallista lajia vailla vertaa netissä ja päällä maan. Lenkkeilemme yli neljän tuhannen päivän keskinäisellä kokemuksella ja siihen mahtuu aivan kaikki sääilmiöt ja myös poliittiset myllerrykset, sodanuhat ja itsensä vakavat epäilykerrat ja koko juomahistoriani tärkeimmät muutoksen ajat.

Harrastamme sosiaalista paskanjauhantaa Tampereen hurttapiireissä, jossa minut tunnistetaan. Tapani on opittu tuntemaan, enkä oo jaksanut tutuimmille muuta esittääkään, kuin olla hyvässä, karvakuonoisessa seurassa omaitteni. Misi sitten erikseen harrastaa uimista kanaalissa ja suvannossa ja läheisissä näsi- ja pyhämerissä ja minä lasken ja kuittaan suoritukset täysimittaiseksi isolla, aina mukana olevalla platinaleimasimella.

Vesi on rannassa niin märkää, että se aiheuttaa välittömän kastumisen ja se ei oikein sovi vulkaanisen maalajin ikifanille. Pääsen useimpien koirien kanssa heti taajuuksille ja niiden koiratajuntaan ja mielen kajuuttaan. Tämä johtunee siitä, että olin edellisissä eläimen elämissä itsekin koira, sekarotuinen ja keskikokoinen uros, jossa oli ainakin toripälyilijää, hissiopasta ja reilujen reisien ja isojen ryntäiden ajokoiraa.

Seuraavassa re-inkarnaatiovaihdossa toistuvasti toivon päätyväni suurten tissien äärelle naisen ainokaiseksi, kompaktiksi sylihauvaksi.

Paljon herkkuja ja vatanim sensin 43 bölum tätägugua , huolenpitoa ja hellyyttä. Vähintään d-kuppisten maitomajakoiden puristeessa ja välittömässä kosketuksessa. Parempaa kuin tänä päivänä miehenä vuotiaassa Suomessa. Emännän kosijat laitan ryömimään ja tekemään temppuja ennen lemppaamista. Naiset ovat nähdäkseni keskimäärin miehiä parempia koirankouluttajia ja muistavat palkita kokelaan ja pitkäpinnaisuudestakin on paljon hyötyä, olkoonkin se sitten luonteenpiirre yleensä. Muutaman vuoden näkemisellä aktiivisissa agility-piireissä ei ole koskaan miehiä ja syynä ehkä liian aktiiviset naiset, en tiiä!

Onhan nainen miehenkin kouluttajana varsin nopeasti ja vähällä vaivalla isoja tuloksia saava. Se on lähtökohta ja kantava teema läpi elämän ja omansa kanssa pitää luoda side heti alusta alkaen.

Tuhannet toistuvat rutiinit asettaa arjen turvallisen kaavan, jota useimmat meistä elääkin. Koiraelämä sitten opettaa elämään sitä koiraelämää, sitä ei lueta mistään erityistä tukea tarvitsevan nuoren ohjaaminen Koiraanista. Eikä liian vaikeita rotuja ensikoiraksi. Toiminta luontaisesti, ilman oppaiden ehdotonta noudattamista ja tärkeintä koiran kanssa liikkuessa on antaa sen tutustua toisiin.

Ei sitä saa eristää lajitovereista, sillä se on pahin virhe ja silloin alkaa aina käytösongelmat, kun vähän parempi jauhelihakastike hihnan yläpää on rikki Kultainennoutaja on erittäin hyvä rotu moneen käyttötarkoitukseen, etenkin ihmisen parhaaksi ystäväksi tässä kylmässä ja tuhoutuvassa maailmassa. Se on riittävän fiksu ja erittäin sopeutuvainen.

Jos tilanne arjessa muuttuu, ei kultsikka hysteroidu, kuten ihmiseläimistä osa panikoituu. Se on kaunis ja ystävällinen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. K-kauppojen lahjakortti on kätevä lahja kaikille, joille on vaikea keksiä lahjaa. Korttiin ladataan haluamasi summa euron väliltä.

K-ruokakaupat tarjoavat käteisen rahan nostopalvelua sielläkin, missä siihen ei ole muuten mahdollisuutta. Saat helposti ja kätevästi nostettua käteistä samalla, kun maksat kauppaostoksesi debit-kortilla K-ruokakaupan kassalla.

Eri pankeilla voi olla omia veloituksia nostopalveluista. Laajan valikoiman Salaattibaaristamme voit poimia tuoreen ja monipuolisen salaattiannoksen lounaaksi, päivälliseksi tai illan salaattinautintohetkiin. Kaikki hyvä on lähellä.

Lisäksi Sampoyhdistys on luonut kulttuuritoiminnalle vahvan pohjan, jolle panokaverit seksitrehvit toimijat ovat voineet rakentaa toimintaa. Rasi puolestaan kuvaa sitä elämänmakuiseksi ja toivoa antavaksi. NunnaUuni-tulisijat ovat tuoneet lämpöä ja tunnelmaa koteihin jo yli 30 vuoden ajan. Liikunnallinen ja iloinen ja varmaankin hombresti aivan vitun paras. Lehti ilmestyy perjantai aamuisin.

0 thoughts on “Ilotalo tallinna posti kannelmäki aukioloajat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *